Suroviny na 4 porce:
4 silnější telecí kotlety
hovězí vývar
sušená bramborová nebo hrachová kaše (hraška)
máslo
sůl
Náplň:
200 g čerstvých lišek (i jiných hub)
máslo
1 šalotka (lahůdková cibulka)
sůl, pepř
tlučený kmín
1 vejce
Postup:
Šalotku pokrájíme a necháme zesklovatět na másle. Pak přidáme nakrájené lišky, směs osolíme a okořeníme. Jakmile se z hub odpaří voda, vmícháme vejce. Do kotlet prořízneme kapsu, kterou naplníme smaženicí z lišek a uzavřeme špejlí.
Pak je obalíme v hrašce a pečeme 12 minut v troubě na másle při 180 °C. Do výpeku přidáme hovězí vývar a zjemníme jej máslem. Servírujeme se šťouchanými brambory. Extra tip: Můžeme plnit nejen houbami, ale i sýrem, vejci a zeleninou.