Losos je u nás nejen velmi oblíbený, ale je také velmi zdravý. Také jeho maso má minimum kostí, naopak ale výbornou chuť a jeho úprava je velmi jednoduchá a rychlá.
Potřebujete:
600 g lososa, 2 lžíce másla, směs zeleniny – brokolici, papriku, červenou cibuli, rajčata apod.,2 stroužky česneku, citron, olivový olej, koření na ryby, sůl, máslo, zeleninu na oblohu
Postup:
Zapékací misku vymažte máslem a lehce posolte. Lososa okořeňte, zakapejte citronem a olejem a nechte 2 hodiny marinovat.
Zeleninu očistěte a nakrájejte na kousky. Lososa vložte do zapékací misky a kolem něj rozložte zeleninu. Pokapejte citronovou šťávou a dejte do trouby na 20–25 minut.
Česnek utřete se solí a trochou másla. Tím potřete lososa asi 5 minut před dopečením. Podávejte s pečenými bramborami. Můžete doplnit i čerstvou zeleninovou oblohou a plátkem citronu. .