Chybu neuděláte ani s mořskými rybami, například s pražmou královskou. Její maso je jemné, má málo tuku i kostí. Je hotová raz dva, dá se smažit, péct nebo grilovat.
Potřebujete:
4 pražmy, 150 g másla, 2 citrony, 1 chilli papričku, 2 stroužky česneku, 3 lžíce čerstvých nasekaných bylinek, sůl, pepř, pár kuliček barevného celého pepře
Postup:
Citron omyjte, ostrouhejte kůru a nakrájejte na plátky. Chilli papričku bez semínek a nakrájejte na nudličky. Změklé máslo utřete s chilli papričkou, citronovou kůrou, prolisovaným česnekem a bylinkami. Dochuťte solí a pepřem.
Pražmy vykuchejte a zbavte šupin. Břišní dutiny potřete máslem a vložte plátky citronu. Na povrchu ryb udělejte zářezy, potřete je ochuceným chilli máslem a posypejte kuličkami barevného pepře
Každou rybu zabalte do alobalu a pečte v troubě s grilem asi 15 až 20 minut podle jejich velikosti.Podávejte se zeleninovou oblohou a plátky citronu. .