Máte rádi brownies? Tyhle bezlepkové sušenky vám zachutnají. Jsou plné čokolády, křupavé, uvnitř měkoučké.
Potřebujete:
400 g tmavé hořké čokolády, 50 g másla nebo kvalitního tuku, 250 g cukru krupice, 60 g bezlepkové mouky pohankové, kokosové…), 4 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu, 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
V misce na vodní lázní rozpusťte máslo společně s čokoládou.
V misce vyšlehejte vejce společně s cukrem a vanilkovým extraktem. Do vyšlehané směsi přidejte čokoládovou směs a mouku s kypřícím práškem do pečiva. Těsto dejte na chvíli vychladit do lednice.
Pomocí dvou lžiček odebírejte kousky těsta a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Hrudky dávejte v dostatečném rozestupu od sebe, sušenky se při pečení roztečou. Pečte v troubě 10 minut při teplotě 180 ºC. .