Jednoduché krůtí karbanátky, které chutnají dětem, dospělým, těm, kteří dbají o svoji linii, i jedlíkům.
Ingredience: 400 g mletého krůtího masa, 4 lžíce mléka, 2 větší čerstvé žampiony, 1 červená cibule, 1 hrst čerstvého koriandru, 100 g nastrouhaného tvrdého, sýra, pepř, sůl
Postup: Maso dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Zasypeme sýrem a promícháme. Umixujeme žampiony společně s cibulí, koriandrem a česnekem. Hmotu přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Vytvarujeme z hmoty karbanátky nebo kuličky a ogrilujeme je z obou stran, nebo osmažíme dozlatova.
Pokud je budeme smažit na oleji, je lepší obalit je ještě v jemné strouhance. Skvělou přílohou ke karbanátkům bude hedvábná bramborová kaše. Oloupejte a uvařte doměkka brambory typu C. Brambory rozmačkejte a začněte šlehat. Postupně přilévejte teplé mléko se smetanou, dokud nebude kaše vláčná.