Rozveselit smutný deštivý podzim je snem každého z nás. Pro malé rodinné oslavy stačí přitom přijít s něčím originálním, což tak zvané „cake pops“ rozhodně jsou. Na jejich přípravu stačí zhruba dvacet minut, ke kterým je potřeba přidat čas na tvorbu piškotu. Výsledek však zaručeně stojí za to.
Ingredience:
Piškot:
3 vejce
90 g krupicového cukru
90 g hladké mouky
Na dokončení:
10 cl Baileys Original Irish Cream Krém nebo oříškové máslo
Čokoláda
Posypka podle chuti
Vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka vmíchejte mouku, důkladně míchejte, aby nezůstaly v těstě hrudky mouky. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem nebo rozetřete na papírem vyložený pečicí plech. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte.
Vychladlé těsto rozdrobte a smíchejte s Baileys. Přidejte váš oblíbený krém – můžete použít čokoládový nebo máslový krém, krém z mascarpone vyšlehaného se smetanou anebo například ořechové máslo. Přidejte jen tolik krému, aby byla hmota tvarovatelná, ale ne příliš měkká.
Vytvarujte kuličky a dejte odpočinout do lednice. Pak každou kuličku nabodněte na špejli a namočte v čokoládě, kterou jste si předem rozehřáli ve vodní lázni. Ještě než čokoláda ztuhne, obalte vršek kuličky v libovolné posypce a dejte znova vychladit.
.