Suroviny: 500 g listového těsta 4 jablka citronová šťáva 150 g smetany ke šlehání 3 vejce 50 g třtinového cukru 500 g plnotučného tvarohu 500 g lučiny Na drobenku:
80 g sušenek sůl 90 g hladké mouky 60 g másla 3 lžíce třtinového cukru 2 lžíce likéru Postup: Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.
Po celé ploše propícháme a dáme do chladu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Uděláme drobenku: všechny ingredience smícháme v míse. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a pokrájíme na malé kousky. V míse je pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Smetanu vyšleháme dotuha. Vejce našleháme s cukrem do nadýchané pěny. Tvaroh smícháme s lučinou a pak postupně vmícháme k vaječné směsi. Nakonec vmícháme i šlehačku. Směs dáme na těsto, navrch rozprostřeme jablka a posypeme drobenkou.