Tajuplný název Standy Hložka v sobě ukrývá skvělý salát s lososem a báječnou přílohou, který se dá také označit jako malá symfonie pro oči a velká pro chuťové pohárky.
Ingredience: 600 g lososa, 1 mladá cuketa, 1 lilek, 1 žlutá paprika, 500 g brambor, 3 stvoly řapíkatého celeru, cherry rajčata, tymián, oregano, smetana ke šlehání, olivový olej, pesto, sůl, pepř
Postup: Lososa si nejdříve naporcujeme a přiměřeně ho osolíme, opepříme a dáme zprudka opéct na pánvi na olivovém oleji. Bez jakékoli prodlevy rybu přendáme do předehřáté trouby a necháme dojít.
Cuketu, lilek, řapíkatý celer a žlutou papriku nakrájíme na větší kousky, které orestujeme na olivovém oleji. Krátce před dokončením přidáme rozpůlená rajčátka, tymián a oregano.
Osolíme, opepříme a nezapomeneme na lžičku pesta. Pesto si můžeme i sami vyrobit z hrsti bazalkových lístků, několika lžic olivového oleje, stroužku česneku, lžíce ořechů a 25 g sýra.
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme je do pekáče na pečicí papír, osolíme je, opepříme, zalijeme šlehačkou a necháme pomalu péct. Teď už jen stačí vkusně naaranžovat a máme hotovo. Můžeme podávat se salátem.