Suroviny: 4 batáty 400 g mletého hovězího masa 400 g sekaných rajčat v konzervě 1 avokádo 1 lžíce přepuštěného másla 1 cibule 1 lžíce kmínu 1 lžička mletého chilli a koriandru sůl a pepř 200 g zakysané smetany Postup: Batáty omyjeme.
Vidličkou do nich uděláme pár vpichů. Troubu zapneme na 190 °C a vložíme je na rošt. Pečeme asi 60 minut (záleží na velikosti). Cibuli nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo (ghí), přidáme cibuli a smažíme, dokud se nerozvoní.
Přidáme koření a minutu restujeme. Následně přidáme namleté maso, které vařečkou oddělujeme od sebe, aby nevznikly větší kusy. Až bude maso zatažené, přidáme sůl, pepř a rajčata. Pokud máme vývar, klidně přilijeme 100 ml.
Nyní směs dusíme asi 20 minut. Po této době maso ochutnáme a případně přidáme sůl či pepř. Batáty podélně rozřízneme a lehce rozevřeme. Osolíme je a opepříme. Naplníme masem, ozdobíme pokrájeným avokádem, zakysanou smetanou a koriandrem.
.