Na nočky: 1 kg dýně sůl 2 špetky muškátového oříšku 10 g hladké mouky 1 vejce
Na dokončení: 100 g choriza 1 cibule 50 g kozího sýra 1 lžíce mascarpone 4 lístky šalvěje sůl a pepř
Postup: Dýni nakrájíme na klínky.
Ty vyskládáme na plech. Jemně osolíme a pečeme doměkka asi 40 minut. Dýni pak nahrubo rozmačkáme vidličkou. Vymačkáme z ní co nejvíc tekutiny. Vymačkanou dýni rozmixujeme, cílem je úplně jemné pyré. V míse smícháme 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem.
Propracováváme, až získáme měkké těsto. Vyválíme z těsta válečky a krájíme je na 2 cm silná kolečka. Zploštíme je vidličkou a dáme stranou. Chorizo opékáme 2–3 minuty dozlatova. Do pánve vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět.
K cibuli vrátíme chorizo, promícháme. Kozí sýr smícháme s mascarpone a šalvějí a odložíme. Do mírně vařící osolené vody vhazujeme nočky; hotové vyplavou na povrch. Naběračkou je vyndáváme na teplý, olejem vytřený talíř.
Rozdělíme je do talířů, na ně dáme chorizo s cibulkou a ochucený sýr..