Suroviny:
500 g dýně (ideálně více druhů a barev) 4 stroužky česneku 1 menší cibule čerstvé chilli (podle chuti) asi 300 ml vývaru (drůbeží nebo zeleninový) 1 snítka rozmarýnu sůl a čerstvě namletý pepř 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce másla 400 g těstovin 80 g parmazánu chilli (podle chuti) Postup: Dýně zbavíme semínek i slupky a nakrájíme na malé kousky.
Česnek nakrájíme na plátky. Chilli zbavíme semínek a nasekáme najemno. Cibuli také nasekáme najemno.
V pánvi začneme restovat cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme česnek, chilli, snítku rozmarýnu a restujeme další asi 2 minuty, přihodíme dýni a ještě krátce zarestujeme.
Přilijeme vývar, dýni dochutíme solí a pepřem a chvíli povaříme, ať omáčka zhoustne, ale dýně se úplně nerozvaří. Těstoviny uvaříme podle návodu. Jakmile budou hotové, tak je rovnou z hrnce dáme do pánve k dýni.
Vše promícháme a přidáme kousek másla a dochutíme podle potřeby. Nakonec posypeme nastrouhaným parmazánem..