Tak tento pokrm je opravdu skvělý, a navíc není složitý. Takto připravené kuře nejvíce chutná s jasmínovou rýží. To je vše, co potřebujete vědět o kuřeti na meruňkách, které připravuje Petra Černocká.
Ingredience: 1 kuře, 700 ml bílého vína, meruňkový kompot, olej, 3 lžíce kečupu, indické koření garam masala
Postup: Kuře naporcujeme podle svých zvyklostí a osmahneme je na oleji v hrnci. Podlijeme více než půllitrem bílého vína a dusíme doměkka. Podle potřeby víno přiléváme.
Maso vyjmeme, dáme stranou a do hrnce přidáme kečup, konzervu meruňkového kompotu i se šťávou, přidáme indické koření garam masala a vytvoříme hustý sosík.
Vrátíme kuře do nádoby, prohřejeme a můžeme podávat. Pokud byste si chtěli koření garam masala namíchat sami, použijte mletý římský kmín, pepř, koriandr, kardamom, skořici, hřebíček a muškátový ořech.
Můžete si koření i rozdrtit sami v hmoždíři, bude voňavější. Použijte lžičku od každeho.