Suroviny na 4 porce:
4 pstruzi
bazalka
200 g loupaných rajčat
2 cibule
100 g žampionů
2 citrony
olej
4 silnější plátky parmské šunky
2 lžíce másla
2 lžičky plnotučné hořčice
olej, sůl
Postup:
Pstruhy opláchneme a osušíme, pokapeme citronem a osolíme, rajčata rozmixujeme s nasekanou cibulí, bazalkou a hořčicí.
Žampiony drobně nakrájíme a orestujeme na másle, smícháme s rajčatovou pastou, osolíme. Do vnitřku ryby vložíme kapsu z přehnutého plátku šunky, tu pak naplníme směsí a uzavřeme druhou půlkou plátku šunky. Dobře zatlačíme do břicha a urovnáme.
Pstruhy grilujeme doměkka, potíráme olejem. Podáváme s novými bramborami, sypanými petrželkou a se zeleninovou oblohou.
Extratip: Náplň můžeme upravit podle vlastní chuti – například místo žampionů přidáme směs hrášku a kukuřice, eventuálně ji zahustíme míchanými vajíčky.