Suroviny na 4 porce:
500 g mletého masa (půl vepřové, půl hovězí)
100 g farmářské slaniny
150 g sýru gouda
6–8 paprik
4 rajčata
1 velká cibule
koření čubrica
oregano
bazalka
pepř, sůl
Postup:
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev zesklovatět.
Cibuli nasekáme a lehce spolu se slaninou osmahneme. Rajčata nakrájíme na kostky a sýr nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme, přidáme čubrici, oregano či bazalku.
Směsí naplníme papriky, zakápneme rozpuštěným sádlem z vyškvařené slaniny, zabalíme je do alobalu (není nutné) a postavíme na plech, na gril. Podáváme s francouzskou bagetou a suchým bílým vínem.
Extratip: Do náplně můžeme ještě přidat čerstvé, nebo nakládané žampiony nasekané na drobné kousky, mletý kmín a drcený česnek.