Suroviny: 4 kachní stehna cca 15 kusů švestek 2 cibule 2 hvězdičky badyánu 1 lžička skořice 1 hrst čerstvého tymiánu a rozmarýnu 4 stroužky česneku sůl a pepř Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Do pekáče dáme rozkrojené vypeckované švestky, na měsíčky nakrájené cibule, celé oloupané stroužky česneku, 2 hvězdičky badyánu, tymián a rozmarýn. Nyní vše posypeme mletou skořicí a osolíme. Kachní stehna omyjeme a osušíme.
Nyní je osolíme, opepříme a položíme na švestky s cibulí a spol. Na maso ještě můžeme položit snítky tymiánu a rozmarýnu. Vše podlijeme vodou, přiklopíme poklicí nebo alobalem a dáme péct asi na 90 až 120 minut, podle velikosti stehen.
Po této době maso odkryjeme, mělo by být už pěkně měkké. Teplotu trouby zvýšíme na 190 stupňů a vše pečeme ještě asi 30 minut dozlatova. Během této doby stehna přeléváme výpekem, případně ještě podléváme vodou.
.