Potřebujete:
2 králičí stehna a hřbet, 100 g anglické slaniny, 1 mrkev, 1 petržel, 100 g celeru, vývar, 1–2 lžíce másla, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 dl smetany, sůl, pepř, 4 lžíce brusinkového kompotu
Postup:
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky. Očištěnou cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky.
Porce králíka osolte, opepřete a opečte na másle. Maso vyndejte a ve výpeku osmahněte slaninu, pak přidejte nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Ještě krátce osmahněte a vraťte maso, podlijte vývarem a duste doměkka.
Vyndejte maso, výpek se zeleninou rozmixujte a omáčku zahustěte moukou rozmíchanou ve smetaně a ještě provařte. Nakonec vmíchejte brusinkový kompot, nechte chvilku prohřát a podávejte s houskovým knedlíkem, nejlépe domácím..