Lahodná harmonie chuti hub a masa ve skvělé smetanové omáčce.
Suroviny na 4 porce – 4 vykostěné kotlety – 3 lžíce řepkového oleje – 1 cibule – 300 g lesních hub – kuličky barevného pepře – sůl – 300 ml zeleninového vývaru – 1 lžíce sójové omáčky – 1 lžička sušeného tymiánu – 150 g zakysané smetany
Postup
1. Na rozehřátém oleji opečte osolené kotlety z obou stran, přibližně 5 minut z každé strany. Kotlety vyndejte.
2. Na stejné pánvi orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné, nakrájené houby, vývar, sójovou omáčku, tymián, pepř, promíchejte a přiveďte k varu. Duste přibližně 20 minut.
3. Do omáčky vmíchejte zakysanou smetanu, vložte opečené kotlety a prohřejte.