Vejce a slanina, to je typická anglická snídaně „na vidličku“. Když ji doplníte čerstvou zeleninou, získáte nejen energii, ale i nějaké ty vitaminy. Ideální rozjezd na celý den.
Potřebujete:
6 vajec, 4–5 lžic vody, 200 g anglické slaniny, 2 jarní cibulky nebo pažitku, pepř, sůl, 4 rajčata, listový salát nebo salátovou okurku
Postup:
Slaninu nakrájejte na kostičky, pokud máte plátkovou, překrájejte ji na menší kusy. Zprudka ji opečte na suché pánvi do křupava.
Vejce rozšlehejte s vodou, osolte a nalijte na pánev na slaninu. Když směs začne houstnout, opepřete ji.
Rajčata, salát nebo okurku omyjte. Rajčata nakrájejte na kolečka nebo na čtvrtiny, okurku na plátky, salát natrhejte.
Hotovou omeletu přendejte opatrně na vyhřátý talíř, můžete ji přeložit na polovinu a přidejte smíchanou zeleninu. Povrch omelety ještě posypejte jemně pokrájenou cibulkou nebo čerstvou pažitkou.