Takovou letní delikateskou z osvědčené kuchyně Haliny Pawlovské jsou krevety s opečenými paprikami, které se mohou stát perlou i vaší letní kuchyně. Jsou lehké a zdravé, vhodné i na případné grilování.
Ingredience: 800 g mražených předvařených krevet, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 6 stroužků česneku, 500 ml bílého vína, ½ citronu, 3 lžíce oleje, ½ lžičky hrubě mletého barevného pepře, sůl
Postup: Krevety s ocáskem necháme rozmrznout. Česnek nakrájíme na plátky, orestujeme ho dozlatova na lžičce oleje a dáme ho prozatím stranou. Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme je podélně na osminky a zprudka je opečeme na lžíci oleje.
Když začnou hrany papriky tmavnout, na druhé pánvi na zbytku oleje začneme smažit krevety, asi tak dvě minuty z každé strany.
Krevety podlijeme vínem, k paprikám přidáme orestovaný česnek a opepříme podle vlastní chuti. Když se víno pomalu odpaří, smícháme obsah obou pánví v míse. My jsme k paprikám zkusili přidat mladé lusky hrášku a také to bylo báječné.
Pokrm dosolíme, pokapeme citronem a můžeme podávat s opečenými plátky bagety a třeba s okurkovou remuládou..