Suroviny: 1 kg vepřové pečeně 1 lžíce semínek fenyklu 2 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 2 cibule 500 g brambor 3 hrušky sůl a pepř Postup:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Semínka fenyklu rozdrtíme v hmoždíři nebo je rozemeleme v mlýnku.
Promícháme je s česnekem, 2 lžícemi oleje, 1 lžičkou soli a trochou pepře. Směsí důkladně potřeme maso a položíme ho do velkého pekáče. V míse promícháme cibuli, brambory, hrušky, 1 lžičku soli, trochu pepře a zbylý olej.
Směs rozestřeme okolo masa. Vložíme do trouby a pečeme asi 70 minut, až bude maso měkké. Maso přendáme na prkýnko a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s pečenými hruškami a bramborami.
.