Vynikající jemná bublanina s ovocem je tradiční a oblíbený český moučník.
Suroviny na 24 porcí – 2 a ½ hrnku hladké mouky – 2 hrnky polohrubé mouky – 2 a ½ hrnku moučkového cukru – 1 a ½ hrnku mléka – 350 g bílého jogurtu – 10 lžic rozpuštěného másla – 5 žloutků – 2 vanilinové cukry – 1 prášek do pečiva – švestky – tuk a strouhanka na plech
Postup
1. Mléko, jogurt, žloutky, cukr a vlahé máslo dejte do mixéru a mixujte asi dvě minuty.
2. Směs vmíchejte do mouky smíchané s vanilinovým cukrem a práškem do pečiva.
3. Těsto dobře promíchejte a vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Navrch dejte pokrájené švestky.
4. Pečte při 170 ºC asi 35 až 40 minut.