Lehký koláč plný švestek je výbornou tečkou za rodinným obědem.
Suroviny na 16 porcí – 250 g Hery – 200 g krupicového cukru – 6 vajec – 250 g polohrubé mouky – 3 lžíce holandského kakaa – 1 lžička skořice – 1 lžička prášku do pečiva – 1 lžička jedlé sody – švestky – pečicí papír – moučkový cukr na posypání
Postup
1. Změklou Heru utřete s cukrem a vejci. Vmíchejte mouku s kakaem, skořicí, práškem do pečiva a jedlou sodou.
2. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech s pečicím papírem a navrch dejte pokrájené švestky.
3. Pečte v troubě při 170 ºC asi 45 až 50 minut.
4. Vychladlý koláč nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.