Suroviny: na kečup: 500 g rajčat 80 g třtinového cukru sůl a pepř 4 stonky máty Na burgery: 800 g hovězího mletého masa sůl a pepř 2 rajčata 4 nakládané okurky 4 listy ledového salátu 1 cibule 4 vejce 8 plátků slaniny 4 housky
Postup: Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Rajčata nakrájíme, posypeme cukrem a dáme na pekáč. Dáme do rozpálené trouby a pečeme 30 minut. Měkká rajčata i se šťávou necháme vychladit. Poté dochutíme solí, pepřem a mátou. Maso dochutíme solí a pepřem a natvarujeme burgery.
Okurky nakrájíme, rajčata nakrájíme na slabá kolečka, stejně jako cibuli. Maso opečeme z obou stran, dokud není hotové. Během pečení přidáme slaninu a opečeme do zlatova. Maso a slaninu sundáme z pánve a necháme odpočinout.
Na pánev dáme opéct housku. Na další pánvi si mezitím uděláme z vajíčka volské oko. Pak už jen kompletujeme.