Pokud byste chtěli vylepšit svůj nedělní oběd, zkuste tip známé herečky.
Ingredience: ¾ kg roštěnky, 1 cibule, 200 ml šlehačky, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce hladké mouky, kapary, sterilizované sardelka, olej, sůl, černý mletý pepř
Postup: Dobrou mladou roštěnku hlavně správně vyberte. U řezníka či v obchodě si dejte čas na to, abyste sáhli po takové, která bude chutnat. Zpracujte ji nejlépe hned čerstou a nenechávejte zbytečně dlouho v mrazáku.
Naklepeme ji, osolíme, opepříme, malinko posypeme i hladkou moukou a opečeme zprudka na oleji. Ten je pochopitelně předem rozpálený. Orestované plátky masa vyrovnáme vedle sebe na pekáč a poklademe směsí z nasekané cibule, kaparů a sardelové pasty.
S pastou pozor – je hodně slaná, takže počítejte s tím, že nemusíte tolik dosolovat! Maso lehce podlejeme vodou a vývarem a upečeme doměkka. Měkké maso vyndáme stranou a připravíme omáčku, kterou v závěru všechno dochutíme.
Měla by být jemná, ale zároveň aby dodala masu chuť. Jak na ni? Do výpeku přidáme směs šlehačky či smetany, hořčice, trošku hladké mouky, případně jiné koření. Vše dobře promícháme a asi pět minut necháme povařit. V případě potřeby dochutíme.
Roštěnou dáme zpět do pekáče, v případě potřeby prohřejeme a podáváme s dobrou rýží a dohotovenou smetanovou omáčkou.