Jsou naprosto fantastické a protože je papriková sezona v plném proudu, neváhejte a vyzkoušejte.
Ingredience:
4 zelené paprikové lusky, 300 g masa (mleté míchané), 200 g rýže, 1 cibule kuchyňská, 2 stroužky česneku, 1–2 lžíce olivového oleje, 50 g slaniny, 1 polévkovou lžíci oregana, 1 polévkovou lžíci cukru, 300–400 g drcených rajčat, lepší jsou konzervovaná, 1 konzerva rajčat. protlaku, sůl, pepř černý mletý
Postup: Na olivovém oleji orestujeme slaninku s cibulí. Přidáme česnek, lžíci oregana, lžíci cukru, protlak, kečup, rajčata a podusíme. Mleté maso smícháme s předem uvařenou rýží a dobře promícháme.
Papriky naplníme směsí masa a rýže, naskládáme je do pekáčku, zalijeme omáčkou a pečeme.