Jemný rajčatový dip
Suroviny: 4 rajčata 1 šalotka 1 stroužek česneku 1 chilli paprička špetka římského kmínu šťáva z ½ limety sůl a pepř ½ lžičky třtinového cukru
Postup: Aby byl dip jemnější, zralá rajčata nejdříve nakrojíme na spodní straně do kříže a lehce spaříme ve vroucí vodě a zbavíme slupky.
Všechny ingredience vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme do jemna. Chilli papričku přidáváme podle chuti, jestli chceme mít dip pálivější nebo ne, můžeme vynechat.
Svěží okurkový dip s pažitkou
Suroviny: 500 g hustého řeckého jogurtu hrst mátových lístků 2 hrsti koriandrových lístků polovina okurky 1 lžička soli špetka mletého kmínu citronová šťáva
Postup: V robotu rozmixujeme jogurt, mátu a koriandr.
Přendáme do mísy a vmícháme na kousky nakrájenou okurku. Přetáhneme fólií a dáme chladit. Teprve až před podáváním přidáme sůl, kmín a citronovou šťávu podle chuti..