Lehký piškotový dort s krémem je skvělou alternativou k čokoládovým a oříškovým dortům.
Suroviny
Na těsto – 4 velká vejce – 100 g hladké mouky – 100 g cukru – 4 lžíce oleje – pečicí papír
Na krém – 3 vejce – 80 ml citronové šťávy – 1 lžička citronové kůry – 150 g cukru – 50 g másla
Postup
1. Bílky ušlehejte s cukrem. Pak postupně zašlehejte žloutky a olej. Nakonec opatrně vmíchejte mouku. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem a pečte při 160 °C asi 30 minut.
2. Kůru se šťávou, cukrem a vejci vařte nad párou do zhoustnutí. Stále míchejte. Přidejte máslo a promíchejte.
3. Korpus rozkrojte na čtyři stejně vysoké pláty. Potřete je krémem a slepte. Dort dejte vychladit do lednice.