Návrat k tradičním receptům je pro Radka Kašpárka charakteristický. Každému dodá špetku originality, špetku modernosti a vyjde z toho skvěle vyladěný pokrm.
Ingredience:
1 slepice, 2 dcl smetany, 3 cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce mleté papriky, 7 dcl masového vývaru, bobkový list, 2 špetky nového koření, 150 g másla, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, tymián, 1 vejce, 125 g krupice, lžíce másla, lžíce smetany
Postup: Slepici vykostíme, zlehka naklepeme, osolíme, přidáme špetku sekaného čerstvého tymiánu a svážeme provázkem do rolády.
Zbylou kostru použijeme na vývar. Na oleji orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibulku, přidáme slepici a opečeme pozvolna dozlatova. Slepici vyjmeme, přidáme protlak, mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem.
Slepičí roládu uchováme v teple. Vložíme koření a dusíme pod poklicí pozvolna doměkka. Zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, provaříme ještě asi 20 minut a nakonec zjemníme smetanou a máslem.
Na noky v misce ušleháme máslo se špetkou soli a vejcem do pěny a postupně vmícháme krupičku a smetanu.
Z hmoty tvarujeme dvěma lžícemi proti sobě trojhranné noky (lžíce předem smočíme ve studené vodě) a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme 10–15 minut a pak noky vyjmeme děrovanou lžící.