Budete potřebovat:
600 g srnčího hřbetu, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, sůl, mletý pepř
Na kucmoch:
300 g brambor, 90 g hrubé mouky, sůl, vepřové sádlo
Postup:
Srnčí hřbet očistíme od blan, osolíme, opepříme a obalíme v oleji. Vložíme na horkou pánev a necháme ze všech stran opékat pár minut.
Poté přidáme česnek, tymián a máslo (zhruba 2 lžíce). Pomalu přeléváme šťávou a necháváme maso dodělat. Před servírováním necháme maso na utěrce okapat a až pak porcujeme.
Kucmoch připravíme následovně – oškrábané brambory nakrájíme na malé kostky a necháme uvařit téměř doměkka, slijeme tři čtvrtiny vody a nasypeme mouku.
Přikryjeme pokličkou a necháme v teple 20 minut zapařit. Poté vše rozšťoucháme a tvarujeme noky, které opečeme na sádle. .