Jednoduchý, ale vynikající pokrm. Vůně a chuť parmezánu dodá rizotu šmrnc.
Suroviny na 4 porce – 1,5 l kuřecího vývaru – 250 ml bílého vína – 2 hrnky suché rýže – 1 lžíce olivového oleje – 2 lžíce másla – 1 cibule – 4 stroužky česneku – 500 g syrových krevet – sůl, pepř – ½ hrnku nasekané zelené petrželky – 50 g nastrouhaného parmezánu
Postup
1. Krevety očistěte, dejte do mísy, zakápněte olejem, osolte, opepřete a nechte stát.
2. V hrnci zahřejte vývar. V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte utřený česnek a pokrájenou cibuli, a krátce poduste.
Přidejte rýži, zamíchejte a přilijte víno. Až se vypaří, přilévejte postupně vývar.
3. Krevety rozprostřete na vymazaný plech a dejte na 5 minut do trouby vyhřáté na 120 ºC.
4. Hotovou rýži promíchejte s parmezánem, krevetami a nasekanou petrželkou, a servírujte.