Suroviny:
130 g mandlového či arašídového másla
30 g strouhaného kokosu
50 g sušené syrovátky
60 g ovesné mouky
80 g moučkového cukru
2–3 lžíce vody
na polevu:
1 lžíci citronové kůry
šťávu, vymačkanou ze dvou citronů
1 vejce
120 g moučkového cukru
Postup:
Smícháme ingredience pro podklad, vodu přidáváme postupně a až nakonec. Jestli se směs drobí, přilijeme vody. Směs dáme do vymazaného hlubokého pekáče přibližně 20 x 20 cm a řádně upěchujeme.
V kastrůlku smícháme citronovou šťávu, kůru a cukr, přidáme vejce, začneme vařit na středním plameni a mícháme, dokud směs neztuhne. Přidáme cukr podle chuti. Nalijeme polevu na podklad, přikryjeme fólií a dáme na hodinu vychladit.
Pak desert nakrájíme na 16 řezů. Skladujeme v chladu.