Díky vaječnému koňaku je tahle bábovka nádherně vláčná a voňavá. Protože alkohol při pečení vyprchá, můžete ji klidně dát i dětem.
Potřebujete:
125 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 300 ml vaječného koňaku, 300 ml rostlinného oleje, 5 vajec, 1 prášek do pečiva
Postup:
Oba druhy mouky s práškem do pečiva prosijte do mísy. Vejce, cukr a vanilkový cukr ušlehejte do husté světlé pěny.
K vaječné pěně střídavě přidávejte po částech mouku, vaječný koňak a olej.
Formu na bábovku pečlivě vymažte olejem a vysypejte polohrubou moukou.
Předehřejte troubu. Těsto vlijte do formy. Bábovku pečte při 175 °C přibližně 50 minut. Hotovou bábovku nechte mírně zchladnout. Pak ji opatrně vyklopte na talíř, pocukrujte a podávejte hostům. .