Suroviny na 4 porce:
400 g pstruha
100 g kukuřičné mouky
1 lžička sladké papriky
8 plátků šunky
2 rajčata
sůl
2 lžíce olivového oleje
snítka rozmarýnu
citron
Postup:
Důkladně omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Kukuřičnou mouku smícháme se sladkou paprikou a ryby v ní obalíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na talíř a pokapeme je olivovým olejem. Citron nakrájíme na čtyři plátky.
Rozehřejeme pánev a zakápneme ji trochou olivového oleje. Pstruha pečeme z každé strany pět minut. Až bude povrch ryby křupavý, vyjmeme ho opatrně z pánve a obalíme jej parmskou šunkou tak, aby ho všude zakrývala, a přidáme snítky rozmarýnu.
Znovu vložíme na pánev a pečeme další minutu z každé strany. Talíř ozdobíme citronem, který pstruhovi dodá lehce nakyslou chuť.