Suroviny: 500 g jater, např. drůbeží 200 g másla 2 ks šalotky 2 stroužky česneku pár snítku tymiánu 2 lžíce naloženého zeleného pepře 4 lžíce brandy 4 lžíce smetany ke šlehání sůl a pepř
Postup:
Játra očistíme a nakrájíme.Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit.
Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř, a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř.
nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka. Paštiku přendáme do nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu.