Nadýchané a pevné lívance i bez droždí? Že to není možné? Ale je. Tento recept je důkaz.
Suroviny na 4 porce – 150 g hladké mouky – 2 lžičky prášku do pečiva – 60 g krupicového cukru – 1 balení citronového cukru – 230 g měkkého plnotučného tvarohu – 250 ml mléka – 70 g sušených brusinek nebo rozinek – 2 vejce – máslo – brusinková zavařenina
Postup
1. Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva, krupicovým a citronovým cukrem.
2. Přidejte tvaroh, mléko, brusinky a žloutky, a prošlehejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
3. Na pánvi na rozehřátém másle smažte z obou stran lívanečky.
4. Podávejte teplé, s brusinkovou zavařeninou.