Potřebujete:
5 tvrdých hrušek, 250 ml červeného vína, 5 lžic čerstvé citronové šťávy, 4 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce sušených brusinek, 4 hřebíčky, 1 badyán, 1 vanilkový lusk,
Postup:
Hrušky oloupejte. U bubáku je seřízněte tak, aby stály. Postavte je do vyššího úzkého hrnce a přelijte směsí citronové šťávy a vína a posypejte cukrem. Do hrnce pak vložte koření, rozinky a brusinky.
Víno přiveďte k varu a nechte je 15 minut probublávat. Nakonec hrušky položte a několikrát obraťte tak, aby celé získaly červenou barvu.
Hotové hrušky podávejte s rozinkami a brusinkami z vývaru, můžete je také polít rozpuštěnou čokoládou nebo doplnit vanilkovou zmrzlinou..