Takhle vypečené brambory jste ještě nejedli. Podávat je můžete i jako hlavní chod.
Suroviny na 4 porce – 8 velkých brambor s hezkou slupkou – 3 lžíce olivového oleje – sůl, pepř – sušené italské bylinky – 8 plátků slaniny – 100 g zakysané smetany – ½ lžičky sušeného česneku – 20 g jemně strouhaného parmezánu – alobal
Postup
1. Brambory vydrbejte a osušte. Pak do nich krájejte zářezy s odstupem asi 6 mm.
2. Brambory vyskládejte do pekáčku vyloženého alobalem. Lehce je otevřete, aby se uvolnily jednotlivé zářezy. Pak je potřete olivovým olejem, posypte solí, pepřem a bylinkami.
3. Slaninu nakrájejte na malé plátečky vložte je do zářezů brambor. Pečte 40 minut při 200 ºC.
4. Podávejte s dresingem, který připravíte smícháním zakysané smetany, česneku a parmezánu.