Suroviny: 6 stroužků česneku 700 ml hovězího vývaru 500 g kvalitní slaniny sůl, pepř, majoránka bílý chléb čedar
Postup: Důkladně oloupeme česnek, tři stroužky na prolisování, tři nakrájíme na plátky. Nakrájíme na stejně velké kousky i slaninu a na pánvi a troše olivového oleje ji orestujeme.
Až bude slanina pořádně orestovaná, zalijeme ji hovězím vývarem (počítáme, že ho máte připravený v mrazáku). Ochutíme pepřem a solí. Průběžně ochutnáváme a prolisujeme do vody tři připravené stroužky.
Nakrájíme si na drobné kousky majoránku nebo libeček a dáme vařit do polévky. Nakonec si ještě orestujeme nakrájený chleba na kostičky a nastrouháme sýr. Tyto dvě ingredience dáme do polévky, až když stojí talíř na stole.