Naše babičky měly svůj osvědčený recept na vláčné rizoto, které nám vždy chutnalo, protože nebylo jako to ze školní jídelny.
Ingredience: 2 kostry z kuřete, 2 l vody, 1 bobkový list, 2 střední mrkve, 2 cibule, 30 g másla, 3 lžíce hrášku ve slaném nálevu, 3 hrnky rýže, 4,5 hrnku kuřecího vývaru, 100 g eidamu, petrželka na ozdobu, pepř, sůl
Postup: Ze všeho nejdříve dáme vařit kuřecí kostry. Dobře je opereme, zalijeme asi tak 2 litry vody a dáme vařit.
Po pár minutkách probublávání trochu osolíme, přidáme bobkový list, oloupanou cibuli a oškrábanou mrkev, obojí vcelku a vaříme ještě asi tak 40 minut.
Vývar přecedíme a zalijeme jím propláchnutou rýži v hrnci, kterou dáme vařit. Mezitím obereme kostry a vybereme jen maso, nakrájíme ho a přidáme k osmahnuté cibulce na másle a minutku ještě restujeme.
Pak přidáme na kostičky nakrájenou vařenou mrkev, necháme jen minutku ještě na ohni a odstavíme, přidáme rýži, hrášek a dobře promícháme.