Suroviny na 4 porce:
2–3 manga
nakládaný křen wasabi
1 plát řasy nori
Na suši rýži:
400 g sushi rýže
80 ml sushi octa
2 lžíce krupicového cukru
½ lžičky soli
Postup:
Rýži několikrát propláchneme v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budeme asi po 2–3 minutách, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Pak dáme rýži do hrnce, zalijeme ji 750 ml vody a přivedeme k varu. Snížíme plamen a zakryté vaříme 10 minut.
Sejmeme z plotny a necháme dalších 10 minut stát. Suši ocet, cukr a sůl smícháme, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijeme k rýži a opatrně promícháme. Nakonec rýži přendáme na plech a necháme ji zcela zchladnout.
Rýži rozdělíme na malé porce o váze zhruba 25 g. Každou porci navlhčenou rukou vytvarujeme do válečku. Potřeme velmi tenkou vrstvou wasabi, navrch dáme měsíčky manga. Ozdobně je převážeme kouskem řasy nori – konce navlhčíme a slepíme k sobě.