Pikantní dýňový krém s krevetami, ozdobený bazalkou, rozhodně stojí za vyzkoušení.
Suroviny na 4 porce – 1 menší dýně Hokaido – ½ cibule – 1 stroužek česneku – kousek čerstvého zázvoru – 500 ml zeleninového vývaru – 100 g vyloupaných krevet – 400 ml kokosového mléka – ½ limetky – sůl, pepř – 1 chilli paprička – čerstvá bazalka – olej na smažení
Postup
1. Cibuli nakrájejte na kostičky. Zázvor očistěte a nastrouhejte. Česnek jen oloupejte. Vše dejte na pánev a pozvolna smažte na trošce oleje. Až vše zesklovatí, vyjměte česnek.
2. Dýni oloupejte, očistěte od semínek a nakrájejte na kostičky. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar. Přidejte dýni, osmaženou cibuli se zázvorem, a vařte do změknutí dýně. Pak polévku rozmixujte. Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a vložte krevety.
Ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte nasekanou chilli papričku a krátce povařte.
3. Podávejte ozdobené bazalkou.