Suroviny:
1,5 kg kuřecích křídel
5 lžic medu
4 lžíce sójové omáčky
6 lžic olivového oleje
1 lžička strouhaného zázvoru
snítka rozmarýnu
1 chilli paprička
sůl
pepř
Postup:
Ve větší míse smíchejte med, sójovou omáčku, nadrobno nakrájenou chilli papričku, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekaný rozmarýn a zalijte olivovým olejem. Lehce osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.
Křidélka omyjte, osušte papírovými kuchyňskými utěrkami, vložte je do mísy a ze všech stran je obalte v připravené marinádě. Zakryjte je potravinovou fólií a nechte marinovat v lednici několik hodin, nejlépe však přes noc.
Druhý den je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zalijte je zbytkem marinády. Pečte 45 minut na 180 °C, poté zvyšte teplotu na 230 °C a dopečte dozlatova, trvá to asi 10 minut.
Kuřecí křidélka podávejte s čerstvým chlebem a čerstvými zeleninovými hranolky. Skvěle se doplňují také s bylinkovým jogurtovým dipem.
Tip!
Zkuste křídla před podáváním posypat sezamovými semínky.
No tak tohle musí být něco! Chilli, med, zázvor, to musí palit. Zkoušela jsem podobně, ale bez rozmarýnu, tak příště přidám i to. Díky za receptík.
Super článek, jen bych místo chleba dala nějakou lehkou oblohu, jinak to asi bude moc hutné. Ale zajímavá kombinace, chilli a med musí být dobrý.
Recept vypadá výborně, díky za přidání tipu s sezamovými semínkami, určitě vyzkouším. Líbí se mi kombinace ingrediencí, zázvor s chilli dá křídlům pěkný šmrnc.