Lahodné spojení jemné chuti dýně s houbami ještě posílí pikantní sýry.
Potřebujete:
150 g mladé goudy, 50 g parmezánu, 300 g hub, 300 g dýně Hokkaidó, 30 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 5 dcl vody, 5 dcl mléka, 1 cibuli, 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky, sůl, pepř
Postup
Cibuli nakrájejte na drobno. Houby očistěte a nakrájejte na kousky, dýni na kostky. V kastrolu rozehřejte máslo a krátce na něm orestujte cibulku. Přidejte houby a dýni.
Opékejte je asi 3 minuty, poté zaprašte moukou, promíchejte a zalijte mlékem. Přilijte vodu a nechte na malém plameni provařit 20 minut.
Polévku rozmixujte na krém, vraťte na plamen a po lžičkách do ní vmíchejte oba nastrouhané sýry. Nakonec ozdobte celými opečenými houbami. Když se sýr rozpustí, je polévka hotová. Můžete ještě přidat petrželku. .