Suroviny na 4 porce (8 dílků):
900 g hladké mouky
10 g droždí
10 g cukru
1 lžíce olivového oleje
0,5 l vody
20 g soli
sterilovaná rajčata
mozzarella
šunka
žampiony
olivy
artyčoky
Postup:
Mouku smícháme se solí, droždím, cukrem, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme tužší hladké těsto, které se nelepí, z něhož vytvoříme jednotlivé bochánky.
Ty naskládáme do vyššího plechu lehce poprášeného moukou, který přikryjeme, aby těsto neoschlo, a necháme asi hodinu při pokojové teplotě kynout.
Pak těsto vytáhneme do tenké placky pouze se zvýšenými okraji, na obložení budeme kromě drcených rajčat a strouhané mozzarelly potřebovat pouze plátky šunky a žampionů. Můžeme ovšem přidat i olivy nebo artyčoky. Pečeme v peci nebo v troubě vyhřáté na 250 °C asi 5 minut.