Kakaová roláda se šlehačkovým krémem a čokoládovou polevou chutná fantasticky.
Suroviny
Na těsto – 6 vajec – 140 g moučkového cukru – 60 g hladké mouky – 20 g kakaa – pečicí papír
Na náplň – 250 g zakysané smetany – 200 ml šlehačky – 25 g moučkového cukru – 1 želatinový ztužovač
Na polevu – 100 g hořké čokolády – 20 g másla
Postup
1. Vejce ušlehejte s cukrem. Přimíchejte mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozprostřete na plech s pečicím papírem a pečte při 190 °C asi 10 minut.
2. Šlehačku ušlehejte se zakysankou a cukrem. Vše vmíchejte do misky s želatinovým ztužovačem připraveným podle návodu.
3. Plát namažte krémem, zaviňte a polijte polevou připravenou z čokolády a másla ve vodní lázni. Dejte zatuhnout do lednice.