Kromě léčivých účinků jsou bylinky i výborným pomocníkem v kuchyni. Díky své vůni, ale i chuti pomohou zvýraznit nejeden pokrm. Výborně se hodí i do polévek. Bylinky jsou od pradávna využívány v léčitelství, ale i v gastronomii.
Po celé generace si lidé předávají rodinné recepty na ty nejchutnější pokrmy, kterými vždy potěší své blízké. Zkuste použít bylinky do polévek, navzájem je kombinovat nebo vymýšlet vlastní recepty.
Libeček
Přidává se do polévek, které pak nádherně provoní. Jeho výrazná vůně je typická v bramboračce, kde nesmí chybět. Chutí připomíná typické polévkové dochucovadlo, avšak na rozdíl od něj je libeček čistě přírodní.
Petržel
Nasekaná je výtečná jako ozdoba například do vývaru. Má jemnou chuť a díky zelené barvě oživí každou polévku. Nasekanou ji můžete přidat například do knedlíčků do polévky. Zvýrazní jejich chuť a díky své barvě udělá polévku ještě barevnější.
Majoránka
V české kuchyni velmi oblíbená. Jde o bylinku, která pro svou výraznou vůni našla uplatnění jak v polévkách, tak i hlavních pokrmech. Výborná je například v bramboračce nebo česnečce..