Plněné papriky mletým masem s rajskou omáčkou je klasika, kterou známe odmalička.
Suroviny na 4 porce – 8 paprik – 500 g mletého míchaného masa – 1 vejce – 2 lžíce strouhanky – 2 stroužky česneku – 1 cibule – sůl, pepř
Na omáčku – olivový olej – 2 cibule – 300 g rajčatového pyré – hladká mouka – 1 lžíce smetany – nové koření, chilli – sůl, pepř
Postup
1. Papriky omyjte, odkrojte vršky a vydlabejte semínka. Maso promíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Směsí naplňte papriky a dejte je do vymazaného pekáčku. Podlijte trochou vody a pečte 20 minut při 200 ºC.
2. Pokrájené cibule osmahněte na oleji. Přidejte pyré, smetanu a koření. Nechte probublávat a podle potřeby zahusťte moukou.
3. Omáčku přelijte přes papriky a nechte 5 minut dojít v troubě.