Suroviny:
200 g hladké mouky 30 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 200 g másla 2 žloutky Na náplň: 1 vanilkový lusk 400 ml mléka 150 g moučkového cukru 5 žloutků 50 g kukuřičného škrobu Na ozdobení: ovoce dle chuti želatina
Postup: Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, špetky soli a nakrájeného másla uděláme drobenku a poté ji zpracujeme se žloutky na hladké těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočívat do ledničky na 30 minut. Těsto uválíme na cca 3 mm a vykrojíme z něj kolečka o něco větší, než je průměr formy na košíčky. Vykrojená kolečka vmáčkneme do formiček a propíchneme vidličkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut. Po upečení necháme košíčky pár minut stát ve formičce, potom je vyklopíme. Rozkrojíme vanilkový lusk, vyjmeme z něj semínka a dáme je do mléka. Přidáme cukr a směs přivedeme k varu.
Za stálého míchání přidáme žloutky se škrobem. Mícháme a vaříme 2 minuty. Krém vychladíme. Košíčky plníme krémem, ovocem a přelijeme želatinou.