Suroviny:
380 ml smetany
380 ml mléka
200 g hořké čokolády
150 g moučkového cukru
5 žloutků
1 kelímek šlehačky
Postup:
Mléko a smetanu a přiveďte k varu. Nalijte do mísy s nasekanou čokoládou, nechte rozpustit a ušlehejte dohladka. Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny a spojte s čokoládovou směsí.
Vše nalijte do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Čokoládovou směs dejte na 2 hodiny do ledničky. Poté jí napěchujte vaničku na zmrzlinu, přikryjte fólií a dejte na 6 hodin zmrazit.
Po vyjmutí ji vidličkou načechrejte, vyklopte do mísy a našlehejte elektrickým šlehačem. Vraťte do vaničky a nechte dalších 6 hodin mrazit. Hotové ozdobte šlehačkou.