Masové válečky jsou pokrmem, který ocení všichni masožravci. Můžete udělat jednu dávku mírně okořeněnou a druhou ostřejší pro pořádné chlapy. Úspěch u všech bude zaručen.
Ingredience
600 g mletého zadního hovězího masa, 2 cibule, 5 stroužků česneku, ½ lžičky sladké papriky, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 lžíce mléka, olej, sůl, mletý pepř
Postup
Jemně umleté maso polijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, petrželku, koření a prolisovaný česnek a dosolíme podle vlastní chuti. Důležité je hmotu dobře propracovat a hlavně ji nechat alespoň 2 hodiny odpočívat v chladu.
Hmotu po vyjmutí z chladu ihned zpracováváme. Z menších kousků vytvarujeme válečky dlouhé asi 7 cm. Do každého vpíchneme po délce špejli.
Jednotlivé válečky pak naskládáme do pekáče, podlijeme trochou oleje, můžeme přidat i 2 lžíce vody a dáme péct do trouby při 220 °C. Po 5 minutách je otočíme a můžeme je potřít olejem.
Podáváme je s pečivem a se zeleninou (připravte si lehký salát nebo jen nakrájenou okurku, rajčata či papriky, vyborná je i grilovaná zelenina) anebo jednoduše jen tak.
.